Op wandel in winter Wonderland met mijn BFF's...

Wij wensen u en uw family fijne feestdagen, veel DIY-time en veel geluk!

 

Met Vriendelijke groeten

Het Dress Your Doll team

omslagfoto_DYD.jpg

Hoe maak je... een sublieme salopette!

Salopettes zijn TERUG van weggeweest, en we zijn er zoooo blij mee! Je hebt er honderd-en-één stijl-opties mee (waarschijnlijk zelfs méér!), dus je kan je outfit tot in de puntjes uitwerken voor de look die jouw pop die dag wil. Stoer en jongensachtig? Klassiek met een twist? Wij gingen hier voor een super-schattige plattelandslook met de salopette met een printje en een geruite crop top — perfect voor een casual avontuur op den buiten

WAAAT??? Kan een pop er zooo geweldig uitzien?!
Nu, dit ziet er niet gemakkelijk uit om te maken, en laten we eerlijk zijn: het is geen eitje. Maar zo moeilijk is het nu ook weer niet!! Wij gebruikten gewoon het Tilly-patroon voor de salopette, maar met ingekorte pijpen! Je kan natuurlijk zelf kiezen hoeveel je de broekspijpen inkort: Super-kort? Net boven de knie? Lang, maar met de uiteindes opgerold? ALLES IS MOGELIJK!!! Dit is echt zo'n leuk patroon, vrienden. En die superleuke stofjes? Die haalden we uit de Pastel en Red Roses fabric sets.

Om jouw leven — én mode — nog gemakkelijker te maken, hebben we speciaal voor jullie een geweldige en kristalheldere handleiding van de Tilly-set klaarstaan, hierzo. Je kan het!
En je weet, als je zelfs maar de kleinste vraag hebt (is het echt waar dat bananenplanten een kruid zijn?? Hoe lang leeft een vlieg?? Wat is het antwoord op ALLES???), leg het ons voor in de comments en we zullen proberen te antwoorden tegen lichtsnelheid (ja, een bananenplant is een kruid omdat de stam niet echt 'hout' is, en dus geen boom! Vliegen kunnen tot wel een maand in leven blijven! Het antwoord op alles is 42!)!

Hoe maak je... een Bohemian zomer-outfit!

De zomer is nu volop aan de gang (we hebben er al een hittegolf op zitten!), en bohemian fashion is niet weg te denken uit het straatbeeld. Met wondermooie prints, accessoires en outfits in alle kleuren van de regenboog, is het geen verrassing dat de boho-stijl één van de meest populaire fashion statements is om te maken. DressYourDoll draagt graag een steentje bij met deze absoluut oogverblindende outfit, om te tonen dat we elke (maar dan ook echt élke) stijl aankunnen!

Super stylish — super gemakkelijk — super snel! Wat meer kunnen we nog wensen van een outfit? Wij combineerden hier een maxi rok met een kort knoop-shirtje. Helemaal af is de outfit natuurlijk met de haarband in dezelfde stof als de rok, en een gele riem van de Mix 'n Match Pink set. De stof voor de rok komt uit de Summer Flowers fabric set en de stof voor het shirt uit de Pastel fabric set. 

De rok is gemaakt met het patroon van de Sari set en het shirtje is een variatie op de Carry set (met kortere mouwtjes!). Voor hulp en duidelijke instructies bij het maken van het shirt, moet je hier zijn.

Als je nog vragen hebt, gooi ze in een comment en we zullen zo snel mogelijk antwoorden! En natuurlijk zien we altijd graag foto's van jullie creaties in onze mailbox verschijnen (hint hint!). 

Hoe maak je... een maxi wikkeljurk!

Hallo zomer! Hallo zonneschijn! Hallo naaien!!!

We vliegen er meteen in en maken fashionable vakantie-couture met deze prachtige wikkeljurk. Gewapend met één van onze mooiste stofjes (uit de Pastel fabric set) en een aangepast Patsy-patroon gingen we aan de slag. Het resultaat is geweldig: less is more met deze outfit — je pop ziet er stralend uit, of ze nu naar het strand gaat, naar een gezellige picnic of zelfs gaat shoppen! 
Kijk even mee:

Ziet onze pop er niet absoluut schitterend uit? Ga snel aan de slag voor je eigen pop; deze outfit is zoveel gemakkelijker dan dat-ie er uit ziet!
We hebben het Patsy-patroon aangepast om een asymmetrische wikkeljurk te maken met een lichtjes verlengde sleep. Hieronder zie je hoe het patroon er ongeveer uitzag. Een volledig visuele handleiding voor hoe je de Patsy-jurk moet maken vind je hier!

MIsschien lijkt het niet zo, maar deze jurk is echt wel best gemakkelijk. Gewoon niet vergeten een gaatje open te laten aan de rechterkant van de jurk (zie je de rode cirkels?) zodat je het lintje erdoor kan halen? 
Als je onze hulp nodig heb, kan je altijd een vraag stellen in de comments. En natuurlijk zouden we supersupersupergraag jullie creaties zien — stuur ons een foto!

DressYourDoll op Instagram! #Awesome

DressYourDoll is gewoon overal — zelfs op Instagram! Hier kan je een paar superleuke foto's bekijken van poppen over de hele wereld. Zo zie je maar dat naaien overal ter wereld even leuk is! Om jouw fashion foto's te delen met ons op Instagram, gebruik je #DressYourDollFans en misschien komen jouw creaties wel op onze blog!
Alle foto's getoond behoren toe aan hun respectievelijke eigenaars (klik op de foto voor meer details). 

Post jouw creaties op Instagram met #DressYourDollFans !

Happy Earth Day: Hoe maak je een Kimono!

Happy Earth Day! Het is ein-de-lijk echt lente, met de eerste blaadjes aan de bomen en de eerste bloesems in bloei! Om dit te vieren, tonen we jullie hoe je een echte DressYourDoll kimono maakt! Dit is een product uit de 2015 collectie, die je kan kopen in drie prachtige designs — of je maakt hem gewoon zelf met onze Fabric sets!

Het lijkt misschien een heel moeilijke set om te maken — Maar eens je weet hoe het moet, is het eigenlijk zo simpel! We vliegen er meteen in. 

1 — Begin met de stukjes uit te leggen. Je hebt een groot rugpand, twee voorpanden, twee mouwen en een strookje stof dat de riem is, de Obi. Neem eerst de twee voorpanden en leg ze, met de kleur aan de binnenkant, op het rugpand. 

2 — Speld ze aan elkaar en naai de bovenste stippellijntjes zoals aangegeven op foto 2. 

3 — Plooi nu de stof open langs de naad die je net hebt genaaid, dus naar boven toe.

4 — Neem nu de twee mouwen. Leg ze met de kleur aan de binnenkant op de opengeplooide stof. Zorg dat de twee vierkante uitstekende hoekjes in het midden overeenkomen met het genaaide patroon er onder.

5 — Speld ze aan elkaar en naai vast op de aangegeven stippellijntjes. 

6 — Plooi de mouwen open langs de naad, dus naar buiten toe opzij. 

7 — Plooi nu heel je genaaide patroon dubbel, weer met de kleur aan de binnenkant, en zorg dat de stukjes mooi op elkaar liggen.

8 — Speld nu het geheel tesamen en naai op de overblijvende stippellijntjes. Dit zijn dus nog de twee onderkanten van de mouwen en de zijnaden van de jurk.

9 — Draai je patroon binnenstebuiten... en ta-da! Je allereerste, zelfgemaakte kimono!

10 — Geen enkele kimono is compleet zonder de Obi, een soort riem. Voor een vrouw kan zo'n riem meer dan 4 meter lang zijn! Natuurlijk gebruiken wij voor ons poppenformaat een iets kortere riem, maar dat doet geen afbreuk aan de outfit. Bind het in een strik of knoop om haar middel voor de kers op de taart! 

Zo snel ben je dus klaar! Was dat nu niet véél gemakkelijker dan je had verwacht? 

Jeuken je vingers om aan dit sublieme ontwerp te beginnen? Patronen en stofjes van onderstaande items werden gebruikt in deze post!

Luxe-workshop in De Banier!

Deze paasvakantie houdt De Banier een supergezellige luxe-workshop! Hier zijn alvast enkele prachtige resultaten van deze jonge mode-ontwerpers! De poppen zien er geweldig uit in hun nieuwe outfits, helemaal klaar voor een heerlijke lente!


PAASSOLDEN!

In België gaan we een koude, grijze, regenachtige paasvakantie tegemoet... Dus besloot DressYourDoll deze lente in te zetten met geweldige PAASSOLDEN! Voor de héle paasvakantie krijg je 5% korting op ALLES: De nieuwe collectie, de vorige collectie, naaimandjes, fabric sets, accessoires,... Dus, sta je klaar voor de allergezelligste vakantie ooit? Het paasfeest begint vandaag, met DressYourDoll!

-5% OP ALLES — GEBRUIK DE CODE DRESSYOURDOLLEASTER BIJ JE BETALING
(2/4/15 t.e.m 19/4/15)

BEKIJK ONZE WEBSHOP