Happy Earth Day: Hoe maak je een Kimono!

Happy Earth Day! Het is ein-de-lijk echt lente, met de eerste blaadjes aan de bomen en de eerste bloesems in bloei! Om dit te vieren, tonen we jullie hoe je een echte DressYourDoll kimono maakt! Dit is een product uit de 2015 collectie, die je kan kopen in drie prachtige designs — of je maakt hem gewoon zelf met onze Fabric sets!

Het lijkt misschien een heel moeilijke set om te maken — Maar eens je weet hoe het moet, is het eigenlijk zo simpel! We vliegen er meteen in. 

1 — Begin met de stukjes uit te leggen. Je hebt een groot rugpand, twee voorpanden, twee mouwen en een strookje stof dat de riem is, de Obi. Neem eerst de twee voorpanden en leg ze, met de kleur aan de binnenkant, op het rugpand. 

2 — Speld ze aan elkaar en naai de bovenste stippellijntjes zoals aangegeven op foto 2. 

3 — Plooi nu de stof open langs de naad die je net hebt genaaid, dus naar boven toe.

4 — Neem nu de twee mouwen. Leg ze met de kleur aan de binnenkant op de opengeplooide stof. Zorg dat de twee vierkante uitstekende hoekjes in het midden overeenkomen met het genaaide patroon er onder.

5 — Speld ze aan elkaar en naai vast op de aangegeven stippellijntjes. 

6 — Plooi de mouwen open langs de naad, dus naar buiten toe opzij. 

7 — Plooi nu heel je genaaide patroon dubbel, weer met de kleur aan de binnenkant, en zorg dat de stukjes mooi op elkaar liggen.

8 — Speld nu het geheel tesamen en naai op de overblijvende stippellijntjes. Dit zijn dus nog de twee onderkanten van de mouwen en de zijnaden van de jurk.

9 — Draai je patroon binnenstebuiten... en ta-da! Je allereerste, zelfgemaakte kimono!

10 — Geen enkele kimono is compleet zonder de Obi, een soort riem. Voor een vrouw kan zo'n riem meer dan 4 meter lang zijn! Natuurlijk gebruiken wij voor ons poppenformaat een iets kortere riem, maar dat doet geen afbreuk aan de outfit. Bind het in een strik of knoop om haar middel voor de kers op de taart! 

Zo snel ben je dus klaar! Was dat nu niet véél gemakkelijker dan je had verwacht? 

Jeuken je vingers om aan dit sublieme ontwerp te beginnen? Patronen en stofjes van onderstaande items werden gebruikt in deze post!

PAASSOLDEN!

In België gaan we een koude, grijze, regenachtige paasvakantie tegemoet... Dus besloot DressYourDoll deze lente in te zetten met geweldige PAASSOLDEN! Voor de héle paasvakantie krijg je 5% korting op ALLES: De nieuwe collectie, de vorige collectie, naaimandjes, fabric sets, accessoires,... Dus, sta je klaar voor de allergezelligste vakantie ooit? Het paasfeest begint vandaag, met DressYourDoll!

-5% OP ALLES — GEBRUIK DE CODE DRESSYOURDOLLEASTER BIJ JE BETALING
(2/4/15 t.e.m 19/4/15)

BEKIJK ONZE WEBSHOP

DressYourDoll presenteert de splinternieuwe collectie van 2015!

DressYourDoll is een tijdje missing in action geweest, maar nu zijn we helemaal terug met een gloednieuwe collectie! Het DressYourDoll-team begon al aan de nieuwe lijn te werken in oktober 2014, en we hebben ons geweldig geamuseerd met het ontwerpen van ieder en elke outfit. Dit jaar zijn we twee richtingen uitgegaan, met een Mix 'n Match-lijn en een Ethnic serie. Kijk gauw verder! 

De ultieme combinatie-sets: Mix 'n Match!

Allereerst zijn we erg trots op onze reeds bestaande collectie, die sowieso al geweldig onderling te combineren valt — maar met onze nieuwe Mix 'n Match setjes gaan we nog een stap verder! Deze serie, met vier aparte stijlen om aan ieders smaak te voldoen, bestaan steeds uit drie setjes: tops, broeken/rokken en accessoires. Tops en accessoires zijn allebei 1 schaartje, dus supergemakkelijk! De broeken en rokken van de 'bottom'-sets zijn 3 schaartjes, want er zitten broeken bij. Laat je echter niet afschrikken: er zijn ook zo'n gemakkelijke rokjes bij! Zo heb je toch snel een hele serie in elkaar genaaid. E

De Pink-setjes zijn nog maar nét uit en blijken al fan-favorites te zijn! Natuurlijk is het onmogelijk om niet compleet verliefd te zijn op deze kleurrijke outfits. 

De Grunge-stijl is er eentje voor de echte fashionista's! Met deze jonge hipster-look  met ruitjes, tribal print en katten is jouw pop vast the talk of the town

Deze lieflijke Pastel-outfits zijn te mooi om waar te zijn. Met pastel-roze, muntgroene, hemelsblauwe en zacht grijze tinten, veroveren ze nu al een plekje in jouw hart!

Ben jij klaar voor een beetje Red&Blue-actie? Deze sets combineren de Union Jack van het VK en de Star-Spangled Banner van de USA in een super stylish thema!

W - O - W! Wij zijn zo verliefd op deze setjes. Zeker omdat je er zoveel méér verschillende outfits mee hebt dan met een gewoon setje! Ze combineren zelfs supergoed onder elkaar, dus je hoeft je niet te houden aan één specifiek thema... — Je kan ze gewoon... mix 'n matchen!

En een kleine insider: de schattige poezen op de jurk in de Grunge-set zijn allebei huisdieren van het DressYourDoll-team!

Dan nu het tweede deel van onze nieuwe collectie: DressYourDoll goes ethnic!

Op wereldreis: De Ethnic collection

Nu dat DressYourDoll elk jaar in meer landen verkocht wordt, vonden we het nodig om onze horizon te verbreden. Tenslotte hebben we fans van over de hele wereld! Om de Ethnic-collectie in ons assortiment te introduceren, bedachten we een gestileerde versie van drie verschillende jurken van een specifieke klederdracht: Een sari en een kaftan (allebei 1 schaartje!) en een kimono (3 schaartjes). 

De Sari-outfit is een stijlvolle versie van de klassieke sari in India!

De Rani-outfit lijkt wel recht uit een Arabisch sprookje te komen!

De Yumi-jurk is een Japanse kimono en neemt je recht mee naar het land van de rijzende zon!


Wat denken jullie ervan? Helemaal ondersteboven? Wij anders wel! 
Laat het ons weten in de comments, of like deze blog door op het hartje te klikken!