Happy Earth Day: Hoe maak je een Kimono!

Happy Earth Day! Het is ein-de-lijk echt lente, met de eerste blaadjes aan de bomen en de eerste bloesems in bloei! Om dit te vieren, tonen we jullie hoe je een echte DressYourDoll kimono maakt! Dit is een product uit de 2015 collectie, die je kan kopen in drie prachtige designs — of je maakt hem gewoon zelf met onze Fabric sets!

Het lijkt misschien een heel moeilijke set om te maken — Maar eens je weet hoe het moet, is het eigenlijk zo simpel! We vliegen er meteen in. 

1 — Begin met de stukjes uit te leggen. Je hebt een groot rugpand, twee voorpanden, twee mouwen en een strookje stof dat de riem is, de Obi. Neem eerst de twee voorpanden en leg ze, met de kleur aan de binnenkant, op het rugpand. 

2 — Speld ze aan elkaar en naai de bovenste stippellijntjes zoals aangegeven op foto 2. 

3 — Plooi nu de stof open langs de naad die je net hebt genaaid, dus naar boven toe.

4 — Neem nu de twee mouwen. Leg ze met de kleur aan de binnenkant op de opengeplooide stof. Zorg dat de twee vierkante uitstekende hoekjes in het midden overeenkomen met het genaaide patroon er onder.

5 — Speld ze aan elkaar en naai vast op de aangegeven stippellijntjes. 

6 — Plooi de mouwen open langs de naad, dus naar buiten toe opzij. 

7 — Plooi nu heel je genaaide patroon dubbel, weer met de kleur aan de binnenkant, en zorg dat de stukjes mooi op elkaar liggen.

8 — Speld nu het geheel tesamen en naai op de overblijvende stippellijntjes. Dit zijn dus nog de twee onderkanten van de mouwen en de zijnaden van de jurk.

9 — Draai je patroon binnenstebuiten... en ta-da! Je allereerste, zelfgemaakte kimono!

10 — Geen enkele kimono is compleet zonder de Obi, een soort riem. Voor een vrouw kan zo'n riem meer dan 4 meter lang zijn! Natuurlijk gebruiken wij voor ons poppenformaat een iets kortere riem, maar dat doet geen afbreuk aan de outfit. Bind het in een strik of knoop om haar middel voor de kers op de taart! 

Zo snel ben je dus klaar! Was dat nu niet véél gemakkelijker dan je had verwacht? 

Jeuken je vingers om aan dit sublieme ontwerp te beginnen? Patronen en stofjes van onderstaande items werden gebruikt in deze post!

Hoe maak je... deze elegante, roze avondjurk!

Laten we voor het oudejaarsfeest je pop eens iets speciaals aanmeten. Deze prachtige roze jurk is het perfécte tenue voor een chique event! 

Ziet deze pop er niet oogverblindend uit? In dit romantische tenue zal ze vast de ster van de avond zijn! 

Hoewel deze jurk wel een beetje tijd vraagt, is hij wel zo gemakkelijk! Pak je stofjes, naald en draad, dan beginnen we er aan!

1 - Kies je stoffen alvast uit. Je hebt voor de effen roze basisjurk wel zeker 1 volledig lapje DressYourDoll-stof nodig, zorg dus dat je zeker genoeg hebt! Je kan kiezen om de details in een ander stofje te maken of hetzelfde (wij hebben het in ander stofje gemaakt). 
Neem dan je Dolly patroon. Wanneer je dit patroon op de stof tekent, maak de jurk dan ongeveer 8cm langer (zoals getoond). 
Vouw het dan dubbel (kleuren langs binnen!). Zie je de gekleurde stippellijnen op de tekening? Naai éérst de blauwe lijnen aan elkaar. Dit wil zeggen: enkel het bovenste stuk van de rugnaad. Stop wanneer je aan de groene en oranje lijnen komt.

2 - Knip nu een stukje uit je andere stof uit in de vorm zoals op de tekening. Je zet het stuk in de jurk door de groene op de groene en de oranje op de oranje lijnen te naaien. Zorg dat de kleuren langs de binnenkant zitten! 

3 - De bandeau is heel gemakkelijk. Knip een stukje stof uit zoals getoond op de tekening. Frons het in het midden door een draad in rijgsteek door de stof te naaien en dan samen te trekken. Naai dan de twee uiteindes aan elkaar op de roze stippellijn. 

4 - De strik is ook heel eenvoudig. Knip de twee stukken uit zoals getoond op de tekening. Naai eerst stuk A, en dan stuk B, en doe dan de kleine lus (B) rond de grote (A). Zo heb je een strik! Naai hem vast boven de ingezette driehoek.

5 - Voor het rozetje maak je een draad op een naald klaar. Knip de drie cirkels uit. Rijg ze in volgorde (de grootste eerst, de kleinste laatst) over de naald. Naai dan met een paar steekjes vast op de bandeau. 

Ziezo, je bent al klaar! Heb jij deze mooie jurk ook eens gemaakt? Stuur ons een foto met je resultaat!

Wat zou jij graag zien op onze blog in 2015? Laat het ons weten in de comments!

Happy thanksgiving!

Fijne Kalkoendag aan onze Amerikaanse fans! 

We hopen dat ze deze prachtige, herfstige feestdag spenderen met gigantische gebraden kalkoenen en heerlijke pumpkin pies, misschien een frisse boswandeling en natuurlijk, véél dankbaarheid (want daar draait de hele dag natuurlijk om!). 
Wij vieren deze feestdag natuurlijk niet in België, maar dat houdt ons niet tegen om onze poppen nog eens helemaal op te tutten — en hoe doen we dat beter dan in deze pràchtige jurk? 

Deze elegante, poffende jurk met bloemenmotief en roze elementen is perfect voor de gelegenheid. Het magenta-kleurige bolero-vestje heeft donkerpaarse stiksels aan de rand, en zorgt zo voor de finishing touch. We gebruikten ook dezelfde kleur van stof voor de riem, en dat werkt het helemaal af. Het rokje is natuurlijk niet het gemakkelijkste element om te maken, maar we weten allemaal dat je voor het mooiste resultaat zeker je handen moet vuilmaken! En de rest is toch zò gemakkelijk gemaakt, dat je toch op een wip klaar zult zijn. 

Deze jurk is echt een plaatje: niet té chique, niet te alledaags — de juiste dosis fashion

... En als je pop teveel kalkoen op heeft, zal je pofrok dat gezellige buikje perfect verbergen! ;-)


De bolero:

Om te starten, knippen we twee bolero-patroontjes uit (gevonden in de Dolly-set). Kies je favoriete stofje en knippen maar. Speld ze dan aan elkaar vast met de kleuren langs de buitenkant, en naai ze met een vast langs de rand. Zorg dat het een keurige steek is, want dit stuk zullen we niet binnenstebuiten keren!

Het topje:

Voor het topje gebruiken we twee voorpandjes van de Peggy-set. Kopieer het voorpand tweemaal op de stof en knip ze uit. Speld ze aan elkaar (kleuren langs de binnenkant deze keer), en naai ze aan elkaar zoals getoond op de tekening: langs de zijkant en boven de schouders. 

Het rokje en de jurk:

Voor het rokje gebruik je één volledig stofje van een fabric set (dus een lapje stof iets kleiner dan een A4). 
1- Vouw het over de lengte in twee (dus de lange zijdes op elkaar).
2- Naai deze lengtes aan elkaar vast met een rijgsteek. Knoop de draad nog niet af aan het einde, maar rimpel de stof over de draad tot hij is ingekort tot ongeveer 8cm lang. Verdeel de rimpels mooi over het eindje draad en maak een knoopje. 
3- Naai nu de losse zijkanten tegen elkaar, zodat je een rok vormt. Begin onderaan (aan de niet-gerimpelde kant zijde) en naai zo naar boven — stop ongeveer 2cm voor het eind.
4- Nu hangen we er het topje aan vast. Neem de top, keer hem binnenstebuiten (dus juiste kant naar buiten) en steek hem ondersteboven in de rok. Zorg dat de onderkant van het topje mooi samenkomt met de gerimpelde bovenkant en naai ze dan aan elkaar vast. 

Nu kan je de jurk binnenstebuiten keren en aanpassen bij je pop! Om hem af te werken kan je een lintje uitknippen in dezelfde stof als je bolero (of een totaal ander stofje!) en rond haar middel knopen.

Oef, nogal een lijst! 

Om deze herfstige outfit te maken, kan je deze Fabric sets gebruiken:

Hoe maak je... Deze kleurrijke outfit!

De afgelopen weken konden we genieten van een prachtige nazomer, die hélemaal vroeg om een licht, comfortabel, en bovenal stijlvol tenue. Deze outfit is precies wat je nodig hebt! In deze fashionable kleuren (diep blauw, fel magenta en een rijkelijk kastanjebruin zijn dé kleuren van dit modeseizoen!), zal jouw pop vast en zeker een paar hoofden doen draaien! 

Deze outfit in elkaar steken is niet meteen zo gemakkelijk, want we moeten een broek maken! Gelukkig heb je onze handleiding om je bij elke stap te helpen. 

Voor het topje heb je twee identieke stukken nodig: het voor- en achterpand. Naai ze aan elkaar zoals getoond in tekening 2 — aan de zijkant en aan de schouders. 

Voor de tas heb je een rechthoekig stukje stof nodig en een lang smal stukje stof dat de riem zal zijn (dit kan je zo lang of zo kort maken als je wil!). Vouw het lapje dubbel met de kleur vanbinnen en naai zoals je ziet op tekening 2. Draai binnenstebuiten en naai dan de riem aan de zijkanten.

Heb je je stof klaar voor de broek? Ga dan snel kijken naar onze handleiding om een broek te maken!

Deze outfit was gemaakt met de volgende Fabric Sets:

Vond je dit een leuke blogpost? Klik dan op het hartje!
Heb je een vraag of een suggestie voor onze volgende blog? Laat het ons weten in de comments! 

Hoe maak je... een elegante cocktail-jurk!

Moeten jouw poppen soms wel eens naar een heel deftig feestje? Wij willen wedden van wel, dus één van onze ontwerpers besloot jouw pop te voorzien van de geknipte look!
Ze gebruikte ons klassieke Dolly-patroon voor deze stijlvolle outfit: Een prachtig en elegant jurkje met een paar van de meest geliefde stofjes!

Daarbovenop is het nog eens zo gemakkelijk te maken: Het jurkje bestaat simpelweg uit het Dolly-patroon met daaronder nog een rokje, waarvoor we niet eens een nieuw patroon moesten ontwerpen. Onze ontwerper tekende een Dolly-patroon uit op een stukje papier, knipte de bovenkant af zodat het een rokje werd en verlengde de onderkant, zodat de rok een stukje onder de jurk uitkomt. Je kan hem zo lang maken als je wil! Dan moet je gewoon eerst de rok aandoen en dan de jurk erover!
Een extra leuk detail is de paarse strik die op het jurkje genaaid is. 

Een snelle samenvatting: 
Je moet het Dolly-patroon tweemaal tekenen (best op twee verschillende stofjes). Houd één patroon zo, dat is voor het jurkje. Bij het andere knip je de bovenkant af en maakt de onderkant langer. Zo heb je een langere rok. 

Vind je ook zo'n mooie outfit? Het was gemaakt met de "Pastel"-Fabric set, die je hier vind. Ook het Dolly-patroon vind je hieronder. 

Like deze post hieronder, of laat een comment achter!