Happy thanksgiving!

Fijne Kalkoendag aan onze Amerikaanse fans! 

We hopen dat ze deze prachtige, herfstige feestdag spenderen met gigantische gebraden kalkoenen en heerlijke pumpkin pies, misschien een frisse boswandeling en natuurlijk, véél dankbaarheid (want daar draait de hele dag natuurlijk om!). 
Wij vieren deze feestdag natuurlijk niet in België, maar dat houdt ons niet tegen om onze poppen nog eens helemaal op te tutten — en hoe doen we dat beter dan in deze pràchtige jurk? 

Deze elegante, poffende jurk met bloemenmotief en roze elementen is perfect voor de gelegenheid. Het magenta-kleurige bolero-vestje heeft donkerpaarse stiksels aan de rand, en zorgt zo voor de finishing touch. We gebruikten ook dezelfde kleur van stof voor de riem, en dat werkt het helemaal af. Het rokje is natuurlijk niet het gemakkelijkste element om te maken, maar we weten allemaal dat je voor het mooiste resultaat zeker je handen moet vuilmaken! En de rest is toch zò gemakkelijk gemaakt, dat je toch op een wip klaar zult zijn. 

Deze jurk is echt een plaatje: niet té chique, niet te alledaags — de juiste dosis fashion

... En als je pop teveel kalkoen op heeft, zal je pofrok dat gezellige buikje perfect verbergen! ;-)


De bolero:

Om te starten, knippen we twee bolero-patroontjes uit (gevonden in de Dolly-set). Kies je favoriete stofje en knippen maar. Speld ze dan aan elkaar vast met de kleuren langs de buitenkant, en naai ze met een vast langs de rand. Zorg dat het een keurige steek is, want dit stuk zullen we niet binnenstebuiten keren!

Het topje:

Voor het topje gebruiken we twee voorpandjes van de Peggy-set. Kopieer het voorpand tweemaal op de stof en knip ze uit. Speld ze aan elkaar (kleuren langs de binnenkant deze keer), en naai ze aan elkaar zoals getoond op de tekening: langs de zijkant en boven de schouders. 

Het rokje en de jurk:

Voor het rokje gebruik je één volledig stofje van een fabric set (dus een lapje stof iets kleiner dan een A4). 
1- Vouw het over de lengte in twee (dus de lange zijdes op elkaar).
2- Naai deze lengtes aan elkaar vast met een rijgsteek. Knoop de draad nog niet af aan het einde, maar rimpel de stof over de draad tot hij is ingekort tot ongeveer 8cm lang. Verdeel de rimpels mooi over het eindje draad en maak een knoopje. 
3- Naai nu de losse zijkanten tegen elkaar, zodat je een rok vormt. Begin onderaan (aan de niet-gerimpelde kant zijde) en naai zo naar boven — stop ongeveer 2cm voor het eind.
4- Nu hangen we er het topje aan vast. Neem de top, keer hem binnenstebuiten (dus juiste kant naar buiten) en steek hem ondersteboven in de rok. Zorg dat de onderkant van het topje mooi samenkomt met de gerimpelde bovenkant en naai ze dan aan elkaar vast. 

Nu kan je de jurk binnenstebuiten keren en aanpassen bij je pop! Om hem af te werken kan je een lintje uitknippen in dezelfde stof als je bolero (of een totaal ander stofje!) en rond haar middel knopen.

Oef, nogal een lijst! 

Om deze herfstige outfit te maken, kan je deze Fabric sets gebruiken: