Hoe maak je... deze elegante, roze avondjurk!

Laten we voor het oudejaarsfeest je pop eens iets speciaals aanmeten. Deze prachtige roze jurk is het perfécte tenue voor een chique event! 

Ziet deze pop er niet oogverblindend uit? In dit romantische tenue zal ze vast de ster van de avond zijn! 

Hoewel deze jurk wel een beetje tijd vraagt, is hij wel zo gemakkelijk! Pak je stofjes, naald en draad, dan beginnen we er aan!

1 - Kies je stoffen alvast uit. Je hebt voor de effen roze basisjurk wel zeker 1 volledig lapje DressYourDoll-stof nodig, zorg dus dat je zeker genoeg hebt! Je kan kiezen om de details in een ander stofje te maken of hetzelfde (wij hebben het in ander stofje gemaakt). 
Neem dan je Dolly patroon. Wanneer je dit patroon op de stof tekent, maak de jurk dan ongeveer 8cm langer (zoals getoond). 
Vouw het dan dubbel (kleuren langs binnen!). Zie je de gekleurde stippellijnen op de tekening? Naai éérst de blauwe lijnen aan elkaar. Dit wil zeggen: enkel het bovenste stuk van de rugnaad. Stop wanneer je aan de groene en oranje lijnen komt.

2 - Knip nu een stukje uit je andere stof uit in de vorm zoals op de tekening. Je zet het stuk in de jurk door de groene op de groene en de oranje op de oranje lijnen te naaien. Zorg dat de kleuren langs de binnenkant zitten! 

3 - De bandeau is heel gemakkelijk. Knip een stukje stof uit zoals getoond op de tekening. Frons het in het midden door een draad in rijgsteek door de stof te naaien en dan samen te trekken. Naai dan de twee uiteindes aan elkaar op de roze stippellijn. 

4 - De strik is ook heel eenvoudig. Knip de twee stukken uit zoals getoond op de tekening. Naai eerst stuk A, en dan stuk B, en doe dan de kleine lus (B) rond de grote (A). Zo heb je een strik! Naai hem vast boven de ingezette driehoek.

5 - Voor het rozetje maak je een draad op een naald klaar. Knip de drie cirkels uit. Rijg ze in volgorde (de grootste eerst, de kleinste laatst) over de naald. Naai dan met een paar steekjes vast op de bandeau. 

Ziezo, je bent al klaar! Heb jij deze mooie jurk ook eens gemaakt? Stuur ons een foto met je resultaat!

Wat zou jij graag zien op onze blog in 2015? Laat het ons weten in de comments!