Happy Earth Day: Hoe maak je een Kimono!

Happy Earth Day! Het is ein-de-lijk echt lente, met de eerste blaadjes aan de bomen en de eerste bloesems in bloei! Om dit te vieren, tonen we jullie hoe je een echte DressYourDoll kimono maakt! Dit is een product uit de 2015 collectie, die je kan kopen in drie prachtige designs — of je maakt hem gewoon zelf met onze Fabric sets!

Het lijkt misschien een heel moeilijke set om te maken — Maar eens je weet hoe het moet, is het eigenlijk zo simpel! We vliegen er meteen in. 

1 — Begin met de stukjes uit te leggen. Je hebt een groot rugpand, twee voorpanden, twee mouwen en een strookje stof dat de riem is, de Obi. Neem eerst de twee voorpanden en leg ze, met de kleur aan de binnenkant, op het rugpand. 

2 — Speld ze aan elkaar en naai de bovenste stippellijntjes zoals aangegeven op foto 2. 

3 — Plooi nu de stof open langs de naad die je net hebt genaaid, dus naar boven toe.

4 — Neem nu de twee mouwen. Leg ze met de kleur aan de binnenkant op de opengeplooide stof. Zorg dat de twee vierkante uitstekende hoekjes in het midden overeenkomen met het genaaide patroon er onder.

5 — Speld ze aan elkaar en naai vast op de aangegeven stippellijntjes. 

6 — Plooi de mouwen open langs de naad, dus naar buiten toe opzij. 

7 — Plooi nu heel je genaaide patroon dubbel, weer met de kleur aan de binnenkant, en zorg dat de stukjes mooi op elkaar liggen.

8 — Speld nu het geheel tesamen en naai op de overblijvende stippellijntjes. Dit zijn dus nog de twee onderkanten van de mouwen en de zijnaden van de jurk.

9 — Draai je patroon binnenstebuiten... en ta-da! Je allereerste, zelfgemaakte kimono!

10 — Geen enkele kimono is compleet zonder de Obi, een soort riem. Voor een vrouw kan zo'n riem meer dan 4 meter lang zijn! Natuurlijk gebruiken wij voor ons poppenformaat een iets kortere riem, maar dat doet geen afbreuk aan de outfit. Bind het in een strik of knoop om haar middel voor de kers op de taart! 

Zo snel ben je dus klaar! Was dat nu niet véél gemakkelijker dan je had verwacht? 

Jeuken je vingers om aan dit sublieme ontwerp te beginnen? Patronen en stofjes van onderstaande items werden gebruikt in deze post!