Niet één, maar twee retro outfits!

Wauw, de 60's! Als we kijken naar die grote, gedurfde prints en die felle kleurenpaletten, kan het niet anders of elke dag was een zomerse picknick in het park! Het is moeilijk om niet geïnspireerd te zijn door deze geweldige fashion-tijden, dus ging het DressYourDoll-team zelf aan de slag met onze eigen fabric sets, waarmee ze niet één, maar twee prachtige en stijlvolle designs creëerden! 

Wauw, kijk eens aan… Dit zijn twee gewéldige outfits! De vonk sloeg blijkbaar over! 

De outfit links is zo vrolijk en zomers, gemaakt met een stofje met een geometrisch patroon met blauwe, gele en oranje kleuren. Het is een echt eenvoudig jurkje, iets om aan te trekken naar die zomerse picknick of als overgooiertje bij het zwembad. 

Wat het de rechtse outfit ontbreekt aan die relaxte sfeer, krijgt het dubbel en dik terug in stijl! Deze klassevolle outfit bestaat uit een kokerrokje met rood bloemenmotief, een strapless topje en een driekwart jasje met een strikje als sluiting. Dit is dé outfit die je pop aandoet als ze naar een dringende vergadering moet of met een belangrijke klant afspreekt! Want wie heeft ooit gezegd dat werk-outfits saaie, donkere pakken moesten zijn? Wij niet! Met deze outfit toont je pop dat kleur op de werkvloer terug is! 

Het beste nieuws van al is dat deze outfits zò gemakkelijk te maken zijn. Durven we ze één schaartje te geven? Maximum twee? Nou en of! 

De linkse outfit is eenvoudigweg een bewerkte versie van het patroon van één van onze klassiekers, het Twiggy-patroon. Het A-lijn jurkje schreeuwt gewoon 60's! We namen het voorstuk van het Twiggy-patroon, knipten de mouwen er af, en kopieerden het dan zodat we twee stukken hebben (het voor- en rugstuk). Wij hebben de halslijn een stukje breder gemaakt, maar je kan er alle kanten mee uit. Bijvoorbeeld een V-hals of een blote rug! Vervolgens traceer je de stukjes op het stofje van je keuze en… knippen, naaien, klaar! 

De rechtse outfit is een beetje meer werk, maar daarom niet moeilijker. We hebben het strapless Dolly patroon gebruikt en knipten dit in twee, zodat we een topje en een rokje hadden. Traceer beide patroontjes op de stof van je keuze, knip ze uit en naai ze in elkaar. Het jasje is een verkorte versie van het jasje op het Jacky patroon. We verkortten de mouwen en de onderkanten lichtjes zodat het een driekwart taillejasje werd. Om het hélemaal af te maken, kan je twee strookjes stof in een contrasterende stof uitknippen en ze in de hoekjes aan de voorflappen vastnaaien met enkele kleine steekjes, zodat je het jasje kan sluiten met een grote strik! 

Met deze outfits zijn je poppen in géén tijd klaar voor een reis naar de 60's! 

Beide outfits zijn gemaakt met stofjes van de Little Birds fabric set (zomerjurkje en kokerrok), de Red Roses fabric set (blauwe jasje) en de Soft Tones fabric set (beige top). Die kan je hier, hier en hier kopen in onze webshop.